Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Vrijdag bij Pauw

  •  
30-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
30 maart
Zuidas_30maart
Veel jonge rechtenstudenten dromen van een carrière op de prestigieuze Zuidas. Een wereld van topsalarissen, lange werkdagen en miljoenendeals. Annet Malherbe en Jouman Fattal spelen de hoofdrollen in de nieuwe dramaserie Zuidas, waarin de advocatenwereld centraal staat. Ze schuiven aan bij Pauw. 
Ook Karima Belgacem-O’Flynn en Rolinde Hoorntje schuiven aan. Zij startten het blog ZoZuidas en schreven over hun ervaringen als advocaat op de Zuidas. Die ervaringen vormden ook de basis van deze nieuwe advocatenserie. De Zuidas is volgens hen het perfecte decor voor een dramaserie. Ze vertellen erover bij Pauw. 
FrankEvenblij_30maart
Helaas geen Oranje-shirtjes op het WK dit jaar. Gelukkig blijven de mooie verhalen. In het programma Shirtje Ruilen, dit keer in het teken van het WK, gaat Frank Evenblij niet alleen op bezoek bij Nederlandse spelers, maar ook bij buitenlandse spelers en bekende Nederlanders. Elk shirt heeft zijn eigen verhaal. Frank Evenblij neemt zijn eigen favoriete shirt mee.
Gamewereld_30maart
Gameontwikkelaar Rami Ismail ontving vorige week de prestigieuze Ambassador Award in San Fransisco: een soort oscar in de gameindustrie, zegt hij zelf. Al jaren vliegt hij de hele wereld over om mensen in ontwikkelingslanden te helpen bij het maken van games. Rami’s games zijn succesvol. Met zijn zelfgecreëerde game Ridiculous Fishing won hij eerder Apple’s Game of the Year Award . Rami is half-Nederlands, half-Egyptisch. Hij is de eerste Moslim, en met zijn 29-jaar de jongste persoon, die de belangrijke award in ontvangst mocht nemen. Hij vertelt over zijn missie. 
KlokenDaniels-30maart
Bij Pauw vertelt Hans Klok waarom hij de dieren in de Oostvaardersplassen gaat bijvoeren. Wim Daniels heeft zich verdiept in de taalkundige betekenis van de HAAS.
Thomas Boeschoten 30 maart
Een ‘ethische’ hacker heeft vrijdagmiddag 3,3 miljoen e-mailadressen en wachtwoorden van Nederlanders even laten zien. De e-mail adressen en wachtwoorden lagen even op straat. Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad blijkt dat veel grote Nederlandse (overheids) organisaties en bedrijven massaal in de lijsten voorkomen. Ook wachtwoorden van parlementariërs en BN’ers komen naar voren. De gegevens zijn waarschijnlijk afkomstig uit tientallen grote datalekken van de afgelopen jaren, onder meer van LinkedIn, Dropbox, Playstation, Uber, en eBay. Deze databases waren eerst moeilijk te vinden en tegen betaling, maar nu simpel beschikbaar. Te chjournalist Thomas Boeschoten van het AD vertelt erover bij ons aan tafel. 
Kijk hier de hele uitzending terug!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.