Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Vanaf 7 uur ‘s ochtends in de rij staan voor John Mayer. Wie doet nou zoiets?

  •  
03-05-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
360 keer bekeken
  •  
IMG-20170503-WA0005
John Mayer staat vanavond voor het tweede maal in de Ziggo Dome in Amsterdam tijdens zijn The Search for Everything World Tour. De gitarist en zanger brengt zijn slow blues chansons ten gehore met een grote, elektrische band, solo akoestisch, en met het Trio naast hem bestaande uit bassist Pino Palladino en drummer Steve Jordan. Het concert begint pas om half 8 vanavond, maar de eerste fans staan al een halve dag voor aanvang bij de ingang van de zaal te wachten. Journalistiek student Miriam Groot is zo’n ‘gek’ die vanaf zeven uur ‘s ochtends in de rij staat. We belden haar op.

Miriam. Waarom?

“Ik zou het eigenlijk voor niemand meer doen. Ik heb voor een concert van The 1975 zelfs een keer buiten geslapen in Liverpool. Maar ik had vandaag toch vrij, dus ik dacht ‘waarom niet?’ Dus m’n wekker ging om 5:00 uur en om 6:45 uur stond ik hier. De eerste zes bezoekers stonden er toen al een kwartier. Daarna druppelde het langzaam binnen en we staan hier nu (om 13:00 uur) met ongeveer vijftig mensen. Maar waarom? Het is hier heel gezellig. Je ontmoet altijd leuke nieuwe mensen. Ik heb een van m’n beste vriendinnen op deze manier bij een Justin Bieber-concert ontmoet. Je hebt toch de artiest als connectie. En nu ook weer. Ik heb hele leuke gesprekken met de mensen hier. Of je echt nieuwe vrienden maakt waarmee je vaker gaat afspreken weet je niet, maar je bouwt nu voor een concert wel een vertrouwensband met elkaar op en je zorgt voor elkaar. Ook om te kijken of we straks met z’n allen wel vooraan staan. Het is een toffe dagbesteding als extraatje bij een concert.
IMG-20170503-WA0002

John Mayer maakt nou niet al te intense muziek. Niet bang dat je straks in slaap valt?

“Nee, dat is flauw. Het is niet saai, het is juist mooi. Het concert bestaat uit vier delen met verschillende opstellingen. Er was een film uitgebracht van de show. Daarin zag ik een meisje helemaal vooraan staan dat zo stond te genieten. Ik wilde dat meisje zijn. Daarom wil ik nu ook helemaal vooraan staan. Het is ook een machtig gevoel. Je staat helemaal vooraan, je hebt bijna een persoonlijke band met de artiest, en als je achter je kijkt, staat daar het hele Ziggo Dome. Daar krijg je een enorme rush adrenaline van. Na het concert ben ik wel moe, haha.”
IMG-20170503-WA0001

Wat is het zwaarste aan zo lang in de rij staan?

“Nou, gelukkig kan ik zitten. Anderen hebben stoeltjes meegenomen. Het is gewoon erg koud en ik heb vijf lagen kleding aan en een fleece dekentje mee. De mensen die als eerste aan zijn gekomen hebben een stift bij zich. Dan schrijven we ons nummer op onze hand, ik ben nummer 7, en dan kun je af en toe even uit de rij om eten te halen, naar de wc te gaan, of gewoon even te lopen om warm te worden. Dat regelen we allemaal zelf en dat gaat heel goed. Bij een winkel op de ArenA Boulevard kun je gratis naar de wc. Bij de ArenA ook, maar die lijkt me vies. Daar is ook nog een wedstrijd vanavond. Zal wel druk worden.”
“Het meest stressvolle bij een dag lang in de rij staan, zijn juist de laatste momenten. Je moet dan gaan staan. De deuren gaan open, je ticket moet worden gescand, je tas gecontroleerd. Je wilt dan natuurlijk wel vooraan staan, daar doe je het voor. Maar zodra je binnen bent vergeet je dat ook snel en dan is het een kwestie van genieten.”
IMG-20170503-WA0000
Miriam laat Sandra even aan het woord. Zij is vanuit Kopenhagen voor het optreden van Mayer gekomen.

Sandra. Why?

“Deze tour ga ik naar alle concerten van John in Europa, behalve die in Oslo. De grootste reden: happiness. Je ontmoet zoveel lieve en geweldige mensen over de hele wereld. Ik ben ook John achterna gereisd naar Japan. Hij zei bij een optreden dat Japan geweldig was, dus toen hij er ging touren, ben ik daar in m’n eentje naartoe gegaan. Ik ben in Tokyo de weg kwijtgeraakt. Ik sprak er de taal niet, maar ik kwam gelukkig toch nog goed terecht. Iedereen was zo leuk daar! Ook hier in Amsterdam. We houden van de stad! We verblijven hier in een hotel en we zijn ook nog naar musea geweest. Zo zorgen we wel dat we ook nog iets van de steden zien waar we komen. Het gaat er vooral om dat we plezier hebben.”
Sandra
Sandra en squad vooraan in de Ziggo Dome voor het concert van John Mayer van dinsdag.
Meer cultuur snuiven? Klik dan hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.