Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Trump wil leraren op scholen bewapenen

  •  
22-02-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Donald trump florida
De Amerikaanse president, Donald Trump, heeft woensdag gezegd dat hij denkt dat het bewapenen van leraren ertoe kan bijdragen dat schietincidenten zoals op een school in Florida afgelopen week voorkomen kunnen worden.
'Als je een leraar hebt, die bekend is met wapens, zou dat een aanval heel snel kunnen beëindigen', aldus Trump, die wel meteen aangaf dat hij verwacht dat dit plan veel weerstand zal oproepen. ' We gaan er heel goed naar kijken. Veel mensen zullen er tegen zijn en ik denk dat ook veel mensen het een goed idee zullen vinden.'
Hij deed het voorstel tijdens een gesprek in het Witte Huis met studenten, leraren en ouders, onder wie vertegenwoordigers van de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, in de staat Florida, waar afgelopen week een bloedbad werd aangericht door een 19-jarige oud-leerling  (17 doden).
Zoals we eerder al schreven is de Amerikaanse president bereid de zogeheten background checks te verbeteren. Woensdag benadrukte hij dat nogmaals tijdens zijn bezoek aan Florida: 'we gaan zwaar inzetten op het natrekken van achtergronden, dat doen we heel gedecideerd en we gaan streng toezien op geestesgesteldheid.'
I will always remember the time I spent today with courageous students, teachers and families. So much love in the midst of so much pain. We must not let them down. We must keep our children safe!!

Full Listening Session: https://t.co/x5VenyQX5p pic.twitter.com/CAPfX5odIp
De bijeenkomst op het Witte Huis vol emotionele getuigenissen werd live op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Trump luisterde naar scholieren die smeekten om een verandering van de wapenwetgeving. Andrew Pollack, de vader van een achttienjarige leerlinge van de school in Parkland, vroeg zich af waarom het zo lang duurt voordat de overheid iets tegen de schietpartijen op scholen doet. 'Het had bij één schietpartij op school moeten blijven. Toen hadden we dit al moeten oplossen', zei hij. 'Ik ben woedend, want ik zal mijn dochter nooit meer zien.' 
De protesten tegen wapenbezit klinken steeds luider in de Verenigde Staten. De president zei eerder al dat hij wil kijken of de minimum leeftijd voor het aanschaffen van vuurwapens omhoog kan, maar veel Amerikanen willen liever een volledig verbod zien.

Spiekbrief Trump

De president had zijn optreden goed voorbereid, want hij had zijn reacties alvast op papier gezet. Hij hield de hele tijd een spiekbriefje vast waarop de volgende punten leesbaar waren:
 "1. Wat zou u het meest willen dat ik weet over uw ervaring?" "2. Wat kunnen we doen om u te helpen een veilig gevoel te krijgen?" en "5. Ik begrijp je". 
President Trump's note card for the White House listening session after the mass shooting in Parkland, Florida: "I hear you" https://t.co/LTN4lbDeqy pic.twitter.com/SzWDUWnvvR
Trump leek geen gebruik te maken van zijn geschreven hulpmiddel, maar sloeg tijdens de bijeenkomst een zachte toon aan en zei dat hij bedroefd was voor de getroffenen, meldt CNN.  ‘We vechten hard voor jullie en we zullen niet stoppen,’ zei Trump. En tot slot: ‘dank u voor het uitstorten van uw hart, want de wereld kijkt toe en wij zullen met een oplossing komen.' 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.