Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Trump erkent Russische inmenging en trekt het meteen weer in

  •  
30-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Donald Trump
De Amerikaanse president, Donald Trump, erkende vandaag voor het eerst dat Rusland hem hielp 'verkozen te worden' en trok dat idee snel weer terug.
"Nee, Rusland heeft me niet geholpen om verkozen te worden," zei Trump tegenover verslaggevers toen hij het Witte Huis verliet op weg naar Colorado Springs. "Ik ben de reden dat ik ben verkozen", zei hij binnen een uur na zijn tegenstrijdige tweet. Dat meldt de New York Times.
De oorspronkelijke opmerking, in een van zijn vele Twitter-berichten van vanmorgen, is een buitengewone bekentenis. Amerikaanse inlichtingendiensten en federale aanklagers zijn al lang tot de conclusie gekomen dat Rusland de Amerikaanse kiezers probeerde te beïnvloeden.
De tegenstrijdige verklaringen van Trump komen een dag nadat Robert Mueller, voormalig hoofd van de FBI en speciaal aanklager die twee jaar lang onderzoek deed naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen in 2016, een openbare verklaring gaf over het alom bekende 'Mueller-rapport' dat eerder dit jaar naar buiten kwam.
Russia, Russia, Russia! That’s all you heard at the beginning of this Witch Hunt Hoax...And now Russia has disappeared because I had nothing to do with Russia helping me to get elected. It was a crime that didn’t exist. So now the Dems and their partner, the Fake News Media,.....
President Trump is terughoudend in het volledig omarmen van de bevindingen van de inlichtingendiensten, die zeggen dat Rusland zich heeft bemoeid met de presidentsverkiezing van 2016, maar hij heeft consequent betoogd dat alleen hij verantwoordelijk was voor zijn onverwachte overwinning. De 'Rusland hoax', zo stelt Trump, is gefabriceerd door de democraten die boos zijn dat ze de strijd om het Witte Huis verloren hebben.
How do you impeach a Republican President for a crime that was committed by the Democrats? WITCH-HUNT!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.