Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

De 5 leukste video's uit formatietijd

  •  
04-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
omslag hek krol
In oktober liep de langste kabinetsformatie ooit in Nederland ten einde: 225 dagen. Een uitstekende bron voor geestige video's; onze uitzendingen zaten er vol mee. In de categorie ‘nieuw kabinet’ hier de leukste vijf.

De kernwoorden van Rutte III

De politiek verslaggevers van de NOS, Xander van der Wulp, Joost Vullings en Vincent Rietbergen, volgden de formatie met hun prijswinnende en veelbekeken formatievlog. Toen het regeerakkoord er lag, wisten zij al wat de kernwoorden van de nieuwe regering zouden worden.

Henk Krol is boos

Fractievoorzitters reageerden bevlogen op het regeerakkoord. Onder hen Henk Krol, en Henk Krol was boos. De 50PLUS-leider had namelijk berekend dat ouderen er hard op achteruitgaan. Boos? Wat zeggen we: woest!

Wel/geen minister

Het regeerakkoord lag op tafel, de ministers konden gekozen worden door de vier formatiepartijen VVD, D66, CDA en CU. Tijdens de formatie gingen er geruchten rond wie een plaatsje zou krijgen in het nieuwe kabinet. Maar niet voor iedereen iedereen is plek.

Mark Rutte interviewt zichzelf

Een nieuw kabinet brengt veranderingen met zich mee. Zo beantwoordt premier Rutte tegenwoordig alle vragen al voordat ze gesteld zijn.

Rutte vs. Wilders

Beeldspraak is populair in Kamerdebatten, en soms moet er een collega aan geloven. Zoals Mark Rutte over Geert Wilders. Maar wie de bal kaatst...
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.