Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Tommy Wieringa over 'De dood van Murat Idrissi'

  •  
24-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1419 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-03-24 om 12.19.47
In de nieuwe novelle van Tommy Wieringa ‘De dood van Murat Idrissi’ smokkelen twee Nederlands-Marokkaanse tieners een vluchteling in hun auto naar Europa. Met fatale gevolgen. 
"Ik ben vlak voordat het boek naar de drukker ging, nog naar de Audi-garage in Amsterdam gegaan om te kijken of het nou echt past. Ik kon me haast niet voorstellen dat wat in het boek staat waar was. Die man zei: 'oh, ja dat past wel hoor'. En toen heeft hij het laten zien en het paste inderdaad".
Ten slotte vertelt hij zich alweer ontzettend op het Boekenbal te verheugen. "Het is allemaal heel dubbelzinnig, maar daar kan ik niks aan veranderen", zegt Tommy. "Ik vind het Boekenbal echt een feest, ik heb altijd al deel uit willen maken van het literaire. In het verleden maakte ik wel eens bandjes na of ik sloot me een dag tevoren op in de wc. Nu heb ik gewoon kaartjes".
Neem een kijkje in ons archief voor meer van dit soort onderwerpen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.