Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Tom Kleijn beschouwt de omstreden uitspraken van Trumps woordvoerder Sean Spicer

  •  
12-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
Tom Kleijn
Sean Spicer, de woordvoerder van Trump, ligt onder vuur door uitspraken die hij deed over de Tweede Wereldoorlog. Hij noemde concentratiekampen 'Holocaust centre's'. Zijn pogingen tot damage control resulteerden in de ene blunder na de andere.
Critici vragen nu om het ontslag van Spicer, die amper drie maanden zijn functie bekleedt en meerdere uitglijders maakte. Amerika-deskundige  Tom Kleijn  zegt dat president Donald Trump Spicer nog niet ontslagen heeft, ondanks dat hij niet heel erg blij met hem is, "eigenlijk van het begin af aan al niet".
"Je moet, zeker in Amerika, uitleggen wat de president doet. Het gaat niet om jou", aldus Tom. "Hij heeft de moeilijkste baan, want hij moet vaak het beleid van het Witte Huis verdedigen, terwijl het Witte Huis zelf niet eens weten wat het beleid is. Of hij denkt te weten wat het beleid is, maar dan tweet de president weer wat anders, of dan zegt de president het ene en dan zegt de minister van Buitenlandse Zaken weer wat anders."

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.