Vanaf 30 september terug op NPO 1

Tien tweets over Ajax om de wonden mee te likken

Tien tweets over Ajax om de wonden mee te likken

Verslagen lagen de Ajacieden op het veld, nadat de Braziliaan Lucas Moura in de laatste minuut van de extra tijd van de extra tijd zijn hattrick voltooide en Tottenham naar de finale van de Champions League schoot, ten koste van de Amsterdammers (2-3). Lang hield Ajax stand en het leek erop dat de ploeg van Erik ten Hag het ging redden. Het liep toch anders.

De Ajax-fans (en ook niet Ajax-fans) leefden hartstochtelijk mee; in de Johan Cruijff Arena, in stampvolle cafés en ruim 5,4 miljoen mensen thuis voor de buis of bij vrienden. Een enorme deceptie. Zo dichtbij, als Ajax was. 

Straks na de rouw zal vooral het fantastische spel beklijven dat Ajax dit jaar in Europa heeft laten zien. En natuurlijk alle tweets die jullie het wereld wijde web op hebben gevuurd. Hieronder tien tweets om de wonden te likken en het hart aan te warmen:

Halverwege was er nog geen vuiltje aan de lucht. Zeker niet na de wonderschone 2-0 van Hakim Ziyech.
 

Al snel na de wedstrijd kwam de bewondering voor dit team bovendrijven:

 

 

 

 
 
Voor sommige Ajacieden komt de pijn pas later. Laat hem maar vredig slapen..Uiteindelijk zullen we terugkijken op deze Ajax-ploeg als het team dat Real Madrid en Juventus uitschakelde, niet als het team dat van Tottenham verloor:

  

 

Klik hier voor meer nieuws van Pauw

- Advertentie -

Recent in: SPORT