Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

The Passion 2017: de eerste zwarte Jezus en een beveiligd Leeuwarden

  •  
12-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
180 keer bekeken
  •  
passion
1,3 miljoen euro kosten, 20.000 geschatte bezoekers en naar verwachting 3 miljoen televisiekijkers: met The Passion heeft de Evangelische Omroep een jaarlijks terugkerend religieus succesnummer in handen. De Jezus van deze editie, zanger Dwight Dissels, zal donderdagavond een beveiligd Leeuwarden aandoen.
Dwight Dissels sluit aan in het rijtje van Jezus-incarnaties Syb van der Ploeg, Danny de Munk, René van Kooten, Jan Dulles, Jim de Groot en Martijn Fischer, en mag zichzelf de eerste zwarte Jezus in de musical noemen. Roel van Velzen vertolkt de rol van Judas, Hans Kraaijkamp Jr. de rol van Pontius Pilatus.
Het live-optreden, waarin de lijdensweg van de Bijbelse Messias muzikaal wordt vertolkt, gaat gepaard met een traditionele kruistocht door de gaststad. Achttien vrijwilligers dragen een witverlicht Latijns kruis gedurende een wandeltocht van 2,4 kilometer. De organisatie (EO, gemeente, provincie en omroep KRO-NCRV) houdt de route uit veiligheidsoverwegingen stil. 
De beveiliging van het evenement werd vorig jaar in Amersfoort al opgeschroefd. Enkele weken voor die editie van The Passion werd Brussel het doelwit van terroristische aanslagen. Vorige week vrijdag vielen er in de Zweedse hoofdstad Stockholm vier doden toen een goederentruck inreed op winkelend publiek. Twee weken eerder stierven in Londen vijf mensen na een soortgelijke aanslag. De gemeente Leeuwarden heeft volgens De Telegraaf betonblokken geplaatst in het stadscentrum.
The Passion wordt live uitgezonden op NPO1 en is te zien van 20.30 tot 22.00.
Meer cultureel nieuws? Klik hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.