Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Steven Brunswijk alias de Braboneger geeft antwoord op hardnekkige vragen

  •  
04-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Unknown
Steven Brunswijk, beter bekend als de Braboneger, is in korte tijd razend populair geworden. Sinds het Dumpert-filmpje "Gewoon Betalen" gaat hij als een speer. 
Zijn hoogtepunt is misschien wel zijn bijdrage aan de Roast of Gordon geweest, waarmee hij zichzelf definitief op de kaart heeft gezet. Voor  zijn nieuwe programma op Comedy Central b eantwoordt hij vragen over verkazing, cultuurclashes en vooroordelen van kijkers. Maar wat zijn nou de grootste vooroordelen? "Dat blanken slecht kunnen dansen. Dat is trouwens echt zo. En dat ze verschrikkelijk krenterig zijn. Dat is ook echt zo." 
Voor zijn programma De Braboneger Verkaast   is hij gaan kamperen. Steven windt zich op over het naar de wc gaan met een wc-rol. Dat vindt hij nogal potsierlijk. Maar over het algemeen vallen de verschillen en de problemen reuze mee. "Natuurlijk bestaat etnische profilering wel, maar ik heb nergens last van. We gaan hier geen volken over een kam scheren. Ik vind het belangrijk dat mensen in Nederland elkaar respecteren. Je moet overal grappen over kunnen maken. Kom op, je moet gewoon met elkaar door een deur kunnen. Ik wil mensen laten zien dat we veel van elkaar kunnen leren."
Kijk hier voor nog meer Pauw!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.