Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Stad Rhenen in de ban van de panda

  •  
12-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pandahype met bron
We nemen u even mee terug in de tijd naar het jaar 1258. Een zeer bewogen jaar. De Mongolen namen onder leiding van Hulagu Khan Bagdad over, het verdrag van Corbeil werd getekend door Frankrijk en het Koninkrijk Aragon, maar misschien nog wel het allerbelangrijkst: de Nederlandse plaats Rhenen kreeg stadsrechten. Nu, 759 jaar later, is het opnieuw feest in Rhenen. De twee reuzenpanda’s, die aan Nederland zijn geschonken tijdens het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander aan China in oktober 2015, gaan eindelijk hun entree maken in Ouwehand’s Dierenpark. Wu Wen en Xing Ya zijn de komende vijftien jaar te bewonderen in hun prestigieuze verblijf ‘Pandasia’ waar ze zich ook moeten gaan voortplanten, althans dat hoopt het park. Dat er een grote hype onder de stedelingen heerst rond de komst van de zwart-witte beren is vorige week woensdag al even te zien geweest in de uitzending. Jeroen: “het dorpje (de stad red.) wordt nu al overspoeld door Chinese journalisten...”
Meer PAUW terugkijken? klik hier.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.