Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Rutte vs. Baudet: wie was de winnaar?

23-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
135 keer bekeken
  •  
Thierry Mark
De speciale uitzending van Pauw gisteravond met het debat tussen Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en minister-president Mark Rutte hield de gemoederen behoorlijk bezig. Maar is er eigenlijk ook een winnaar aan te wijzen? Een aantal Twitteraars vonden van wel. 


Wij hebben wat meningen op een rij gezet.
Verslaggever van De Telegraaf Wierd Duk geeft aan dat vooral de kijker de grote winnaar is.
Algemene stemming na afloop van #rutbau : Zelden tot nooit zo'n inhoudelijk politiek debat in Nederland meegemaakt. Dat alleen al is pure winst. Dapper van Rutte dat hij uitdaagde, knap van Baudet dat hij makkelijk overeind bleef. 'T was een heerlijke avond, dit is democratie.

Voorlichter van de SGP Menno de Bruyne heeft wel een idee wie de aanhangers van de partijen als winnaar benoemen.
Het zou me niks verbazen als na afloop van het debat Baudet-Rutte de aanhangers van Forum Baudet de winnaar vinden en de VVD-stemmers Rutte.
Luizenmoeder-acteur Diederik Ebbinge is kritisch. 
Koud om het hart. Dat debat bij #Pauw over (het afvangen van) vluchtelingen. Naoorlogs dieptepunt. iig 1/3 van de stemmers neemt hier geen aanstoot aan. Vluchtelingen=overlast en moet bestreden worden. Meer niet. Zelfs debatleider deed geen poging er mensen van te maken.
Politiek-columnist Tom-Jan Meeus van het NRC roept Rutte uit tot winnaar. 
Rutte verslaat hem op feitenkennis - het is niet anders #Pauw
Baudet begon sterk. Maar uiteindelijk was hij geen partij voor Rutte #Pauw
Dit debat heeft toch waarde: allerlei extreme uitspraken staan eindelijk een keer in het hart van de politieke discussie #Pauw
Robert Jensen vond Mark Rutte in het debat net wat sterker. 
Eerlijke conclusie: Traditioneel gezien was Rutte overall sterker, rare 15 minuten Baudet. Op issues zit Baudet, zeker immigratie, het sterkst en wint. Ik zie het bang maken, faux morele verontwaardiging spelletje van de elite nergens meer werken. Tijden zijn anders. Pauw prima!
Maar er was ook kritiek op de debat-stijlen van de heren. 
Die vraag over huilen, en dat Rutte braaf antwoord ging geven, en dat Baudet niets te zeggen had op die drie gestorven gezinsleden... dat was toch wel een van de raarste dingen in een debat ooit #Pauw
Chris analyseert de 'Baudet-techniek.'
Baudet-techniek: steeds er dingetjes bijhalen en dan gaat de FvD-aanhang klappen. Zo worden heel veel zaken ongecheckt de wereld ingeslingerd die niet weersproken worden. #Pauw
 Gelukkig werd er door sommigen ook gelachen tijdens het debat.
RUTTE BEVRAAGT BAUDET OVER LEIDERSCHAP EN GEDRAG BINNEN ZIJN PARTIJ!

RUTTE!

VAN DE VVD!

IK ROL VAN DE BANK! #Pauw
Lars Duursma vond het onderstaande fragment hét dieptepunt van de avond. 
Vergeet natuurlijk niet te stemmen vandaag, want dat is natuurlijk waar het om gaat.

We hebben hier thuis onze eigen Grumpy Cat en hij kijkt naar het #Pauw -debat #GrumpyCat pic.twitter.com/1IapLuRytc
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.