Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Roxeanne Hazes: ‘Ik kom uit een gewelddadige relatie’

Roxeanne Hazes: ‘Ik kom uit een gewelddadige relatie’

Je mag me duwen, mag me slaan en op mijn hart gaan staan
Ik wil je terug, jij mag alles, alles van me maar je mag niet gaan 

In de titelsong van Roxeanne Hazes’ nieuwe plaat komt een jonge vrouw naar voren die wordt vernederd binnen haar verstikkende relatie. Roxeanne Hazes zat zelf jarenlang in zo'n relatie. Dinsdagavond vertelde ze over die periode bij Pauw.

Hazes typeert haar relatie, die ze kreeg in haar pubertijd, als gewelddadig. “Ik schaamde me heel erg. Je denkt bij alles dat het aan jou ligt. Hij heeft mij voor de rest van mijn leven beschadigd.”

Moeder Hazes moest ingrijpen. Ze zag de blauwe plekken en wierp zich voor haar dochter door de relatie te verbreken. Ze gaf Roxeanne een nieuw telefoonnummer en wees haar vriend de deur: “Jij komt hier nooit meer binnen.”

Het nummer In mijn bloed, zo bleek na verschijning, spreekt veel jonge vrouwen aan die zich in een soortgelijke situatie bevinden. Hazes kreeg veel reacties met de vraag: wat moet ik doen?

Dochter van

Een bewogen jaar diende als inspiratie voor dit nieuwe album van Hazes. Ze nam een nieuwe stijl aan (die ze typeert als indie-rock meets smartlap), toert langs de grote popzalen en speelt in de nieuwe huisband van de Wereld Draait Door. "Als dochter van zit je nooit stil."

Meer uit deze uitzending? Klik hier!

- Advertentie -

Recent in: CULTUUR