Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Roos Schlikker over pedojagers: ‘Er zijn mensen voor pedofiel uitgeroepen die dat niet waren’

  •  
10-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
pedojagers Roos Schlikker woensdag 10 mei 2017
Roos Schlikker, columnist voor het Parool, schreef een eerste roman. Het decor: een vinexwijk. Het hete hangijzer in het verhaal: een buurtbewoner over wie het gerucht de ronde doet dat hij een pedofiel is.
Als journalist raakte Schlikker gefascineerd door zogenaamde 'pedojagers', die zich jaren geleden bijvoorbeeld rondom het huis van de oprichter van pedofielenvereniging Marijn verzamelden. Die fascinatie leidde tot de rode draad van haar roman Huisje Boompje Beest , waar ze zo'n zeven jaar over deed. “Er zijn mensen voor pedofiel uitgeroepen, die dat niet waren.”
Telegraaf -journalist Saskia Belleman , een moeder en ook tafel, denkt dat ze zelf op onderzoek zou uitgaan, als er dergelijke geruchten door haar wijk klonken. En eens een stevig gesprek zou houden met de buurtbewoner in kwestie.
Meer misdaad en recht vind je hier!

Meer over:

pedofiel, boek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.