Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Poll: Is de conditietest van brandweer Nederland discriminerend?

  •  
30-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Brandweerlieden
Brandweer Nederland staat achter de nieuwe conditietest die brandweerlieden moeten halen om zijn of haar functie volledig uit te mogen voeren. Dat laat de woordvoerder vrijdag aan NU.nl weten na berichtgeving dat Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) een zaak steunt die de nieuwe test "discriminerend" noemt.
De conditietest houdt geen rekening met verschillen tussen mannen en vrouwen. Bij de keuring wordt onder andere gekeken naar emotionele gesteldheid en het gezichtsvermogen. Bij de test moeten brandweervrijwilligers bijvoorbeeld in twee minuten tijd honderd treden op lopen met veertig kilo aan bepakking.
De test is tot stand gekomen na overleg tussen werkgevers, werknemers, experts en bonden na onderzoek door het Coronel Instituut, aldus de brandweer. Alleen de VBV is niet meegenomen, laat voorzitter Marcel Dokter weten aan  NU.nl.
Wij zijn benieuwd hoe u over deze kwestie denkt:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.