Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Poll: Hoe nu verder met de formatie?

Poll: Hoe nu verder met de formatie?

Nadat de onderhandelingen over een nieuw kabinet tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks (voorlopig?) zijn gestrand, is de grote vraag wie nu om de onderhandelingstafel gaan zitten. 

De ChristenUnie van Gert-Jan Segers wordt veelvuldig genoemd als nieuwe deelnemer aan de formatiegesprekken en ook de SP wordt genoemd, maar de partij van Emile Roemer houdt zijn poot stijf als het gaat om het vormen van een regering met de VVD als coalitiepartner. Dat willen de socialisten absoluut niet en is bovendien een verkiezingsbelofte.

Ook de PVV wordt nu weer genoemd, maar Mark Rutte heeft al vaker laten weten dat de partij van Geert Wilders voor de VVD geen optie is.

En zelfs de PvdA wordt nu weer genoemd. Maar Lodewijk Asscher heeft aangegeven een rol van zijn partij in de formatie “zeer voorbarig” te vinden. Voor de VVD en het CDA is de PvdA een zeer betrouwbare regeringspartner gebleken in de voorbije regeerperiode. Het is alleen nog maar de vraag of Asscher na de afstraffing bij de verkiezingen nogmaals in zee wil gaan met deze partijen.

Wie zie jij nu het liefste aan de onderhandelingstafel?

 

 

 

 

Recent in: POLITIEK