Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Pauw & Jinek: Thieme versus Klaver

Pauw & Jinek: Thieme versus Klaver

Volgende week barst 'Pauw & Jinek: De Verkiezingen' weer los. Ditmaal gaat de serie over de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Over twee weken, op woensdag 20 maart, mogen we daarvoor gaan stemmen. Om alvast in de stemming te komen (pun not intended) lichten we fragmenten van de vorige serie uit. Vandaag een pittige discussie tussen Marianne Thieme en Jesse Klaver.

De Partij voor de Dieren (PvdD) doet bij de aankomende verkiezingen mee in alle provincies en in zeven Waterschappen. Ook nu staan thema's als milieu, klimaat, duurzaamheid en groen bij de PvdD voorop. De partij van Marianne Thieme, die vandaag haar verjaardag viert, behaalde bij de laatste Provinciale Staten-verkiezingen minimaal een zetel in alle provincies, behalve in Drenthe en Zeeland.

Twee jaar gelden draaide Pauw & Jinek om de Tweede Kamerverkiezingen en ook toen was milieu en klimaat een belangrijk thema. Toen zat Thieme aan tafel naast GroenLinks-leider Jesse Klaver en verweet ze hem een te weinig groene agenda na te streven. 

Kijk hieronder dat debat terug om alvast een beetje in de Pauw & Jinek-sferen te komen. Ook aan tafel die avond: Gert-Jan Segers (CU), Kees van der Staaij (SGP), Alexander Pechtold (toenmalig D66), Sybrand Buma (CDA) en Lodewijk Asscher (PvdA).

Klik hier voor ander nieuws van PAUW

- Advertentie -

Recent in: POLITIEK