Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Pauw gaat Van Gewest tot Gewest

Pauw gaat Van Gewest tot Gewest

In onze rubriek Pauw Gaat van Gewest tot Gewest liet in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen elke avond een cabaretier zijn licht schijnen over de gemeenteraadsverkiezingen in zijn of haar woon- of geboorteplaats. 


Emilio Guzman over Amsterdam

Cabaretier Emilio Guzman vond het heel zwaar, omdat in de hoofdstad maar liefst 28 partijen meedoen, maar hij is slechts één comedian. Toch deed hij een poging alle partijen te behandelen..

 

Jeroen van Merwijk over Utrecht

In zijn nieuwe solovoorstelling komt cabaretier Jeroen van Merwijk met een geheel nieuwe theaterpersoonlijkheid 'Lucky van Merwijk'. Bij ons in de studio beschouwde hij in plat 'Utregs' de gemeentelijke politiek van de Domstad.

 

Katinka Polderman over Zeeland

Bij Omroep Zeeland heeft Katinka Polderman een eigen televisieprogramma, waarin ze met een bus door de provincie trekt om verslag te doen. Bij ons vat ze het allemaal samen in een liedje. "Het is hier dan geen Jemen, Pakistan of Gaza-Stad maar in de Zeeuwse politiek gebeurt toch al met al heel wat."

 

Wim Daniëls over Laarbeek

In Laarbeek heb je partijen als 'Boer, bier en water', maar ook bijvoorbeeld een werkgroep met de slogan 'Gewoon doen!'. Maar wat bedoelen ze daar eigenlijk precies mee? Schrijver en taalkundige Wim Daniëls, die zelf uit de Brabantse gemeente komt, neemt het allemaal onder de loep.

 

Kiki Schippers over Nijmegen

Eind 2014 won Kiki Schippers de publieksprijs én de persoonlijkheidsprijs bij het Cameretten Festival. Haar wieg stond in Nijmegen, waar maar liefst vijf ouderenpartijen meedoen. Zie hier hoe Kiki haar stad bezingt.

 

André Manuel over Twente

In 2015 won André Manuel de Poelifinario, de belangrijkste cabaretprijs van ons land. André is geboren in het Twentse Diepenheim en daar woont hij nog steeds. De cabaretier schetst een mooi portret van een Tukker met stemrecht. In het wild..

 

Kijk hier onze speciale uitzending over de gemeenteraadsverkiezingen terug!

Of klik hier voor ons laatste nieuws

- Advertentie -

Recent in: Gemeenteraadsverkiezingen