Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Parijse liefdesslotjes onder de hamer: voor 8000 euro heb je één vierkante meter

  •  
05-05-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
pont des arts parijs
Op de Pont des Arts in Parijs bezegelden honderden, misschien wel duizenden geliefden door de jaren heen hun liefde voor elkaar. Slotje na slotje na slotje werd aan het hekwerk van de brug gehangen, tot er vorig jaar instorting dreigde. De gemeente knipte maar liefst 600 kilo liefde los - een dolksteek in de rug van het Parijse romantisch toerisme.
De Pont des Arts, de Pont de l'Archeveche en nog wat bruggen over de rivier Seine werden vorig jaar ontdaan van de dichtgegroeide hekken. Maar er werd een toekomst beloofd voor de iconische slotjes.
Zaterdag 13 mei zullen de twee decennia metaal worden geveild. De sloten die tussen 2000 en 2016 werden opgehangen zijn per vijftal of per vierkante meter verkrijgbaar. De Parijse wethouder achter het initiatief zei daarover: "Het is een makkelijke manier om te helpen, en zo kunnen we al deze liefde omzetten in de praktijk."
slotjes c
Naar verwachting zullen de kunstwerkjes (voo rzien van standaard en naamplaatje) vanaf 150 euro worden geveild. De uitsneden met hek en al gaan waarschijnlijk voor meer onder de hamer. Denk aan 5000 tot 8000 euro.
slotjes b
De opbrengst zal gaan naar een drietal goede doelen die vluchtelingenwerk verrichten, waaronder het Franse Leger des Heils. De drie dagen voorafgaande aan de actie zal een deel van de sloten worden tentoongesteld in het Crédit Municipal de Paris.
slotjes a
Kortom: oude liefde roest niet. (Althans, in de figuurlijke zin.)
De veiling begint op zaterdag 13 mei om 15.00. Hier kan ook online worden geboden.
Meer nieuws uit binnen en buitenland vind je hier!

Meer over:

parijs, liefde
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.