Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Oud-directeur EO: ‘Kinderachtig van de EO om een fragment over de evolutie te knippen’

  •  
18-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
340 keer bekeken
  •  
dorenbos
De Evanglische Omroep bestaat vijftig jaar en de oude en nieuwe generatie blikten maandagavond terug en vooruit. Voormalig directeur, Bert Dorenbos, verschilde op een paar punten van mening met de huidige directeur, Arjan Lock. Zo knipte de EO recent een fragment uit een natuurdocumentaire van David Attenborough waarin de evolutie werd besproken. ‘Kinderachtig en narrow-minded,’ vindt Dorenbos dat.
‘De discussie over de schepping is actueler dan ooit,' stelt oud-directeur Dorenbos. Opvolger Arjan Lock gaf toe dergelijke fragmenten niet weer te willen knippen en zei: ‘Ik wil graag leiding geven aan een EO waarin het erom gaat dat God van mensen houdt en dat je vanuit je geloof verschillend kan denken over standpunten.’ 
Hier bekijk je meer soortgelijke fragmenten!

Meer over:

bert dorenbos, eo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.