Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Opnieuw vals alarm in de VS: tsunami-waarschuwing voor Amerikaanse oostkust

  •  
06-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fake tsunami waarschuwing
Het is andermaal raak in de Verenigde Staten: een routine check van the Nationale Weather Service resulteerde dinsdag in een push-melding naar mobiele telefoons met een tsunami-waarschuwing, waardoor veel bewoners aan de Amerikaanse oostkust zich dood schokken. Het bleek een vals alarm.
Het leek op een echte waarschuwing, zei NWS-meteoroloog Hendricus Lulofs, tegenover persbureau AP . The National Weather Service probeert te reconstrueren wat er precies mis is gegaan, volgens Lulofs. Ambtenaren zeiden dat er een probleem leek te zijn met de populaire app Accuweather. Het bedrijf achter de app heeft nog niet gereageerd.
Jeremy DaRos, uit Portland, zei dat hij zich was rotgeschrokken door de waarschuwing, omdat hij slechts op een steenworp afstand van het water woont en zich ervan bewust was van de recente golf van kleine aardbevingen, die de waarschuwing plausibel maakte. 'Pas nadat ik op de push-melding klikte voor details realiseerde ik dat het een test was.'
Het is niet de eerste keer dit jaar dat delen van de VS te maken kregen met een 'vals alarm'. Een medewerker van de staat van Hawaii, stuurde ten onrechte een waarschuwing uit voor een aanval met een ballistische raket op 13 januari. En op 19 januari gingen door een technische storing de sirenes af in een kerncentrale in North Carolina.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.