Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Omstreden zanger Dotan komt met een nieuw nummer

  •  
27-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Dotan
Zanger Dotan zal komende woensdag zijn nieuwe nummer presenteren. De zanger, die tegenwoordig in Amerika werkt, heeft al sinds 2014 geen nieuwe plaat uitgebracht. Sinds vorig jaar kwam hij voornamelijk in het nieuws vanwege het gebruik van nep-accounts die op social media zijn muziek aan het promoten waren.
In 2018 maakte de De Volkskrant bekend dat zij al ongeveer een jaar de nep-accounts van Dotan aan het onderzoeken waren. Uit hun onderzoek bleek dat zeker 140 nep-accounts zich voordeden als fans van de zanger. Ook kwamen er nep-berichten over ontmoetingen tussen Dotan en een fan met kanker. Dotan hield aanvankelijk vol niks te maken te hebben met de accounts, maar gaf uiteindelijk toe dat hij het zag als een mogelijkheid om groter te worden. Nu wil de zanger een comeback maken. 
"Ik heb hulp ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op sociaal media. Dat is iets waar ik achteraf veel spijt van heb." aldus de zanger in een video die hij na het onderzoek op Facebook plaatste. In zijn eerste tweet sinds 2018 laat Dotan weten dat hij zijn fans wil bedanken voor de steun die hij heeft ontvangen, en biedt hij zijn excuses aan voor zijn stilte op social media. Ook laat hij weten dat het nieuwe nummer geschreven is in "[...] een tijd waarin ik niets voelde en niet meer wist hoe het was om iets te voelen." Hij zegt blij te zijn om weer aan de slag te gaan. 
Dotan zal zijn nieuwe nummer op 29 mei presenteren.

Meer over:

dotan, muziek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.