Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Nog eieren in de koelkast? Pas op voor deze codes

  •  
02-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ei-code
Eieren afkomstig van zo'n tachtig bedrijven, te vinden in Nederlandse schappen, zijn mogelijk besmet met het anti-luizenmiddel fipronil. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) presenteert dit weekend de resultaten van een onderzoek naar in totaal 180 verdachte bedrijven. Freek van Zoeren van de NVWA waarschuwde dinsdagavond in Niewsuur:  "Als iemand zegt dat hij kan leven zonder een ei te eten tot zondag, zou ik dat aanraden."
Ieder ei bevat een code. Van één eiercode (afkomstig van één producent) is bekend dat het gehalte fipronil gevaarlijk hoog is:

X-NL-40155XX

Voorts heeft de NVWA de codes gepubliceerd van eieren die in de afgelopen twee dagen zijn gepubliceerd. Wie nog eieren in de koelkast heeft, en het zekere voor het onzekere wil nemen, doet er goed aan het doosje weg te gooien.
ei-codeB

Meer over:

ei, volksgezondheid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.