Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Neem een 360° video-tour door de heiligste moskee van Jeruzalem

  •  
02-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
324 keer bekeken
  •  
dome of the rock
Dankzij deze 360°-rondleiding kun je de derde heiligste plek van de islam van dichtbij bekijken. De tour neemt je mee naar de Rotskoepel en de Al-Qibli moskee en naar veel van de andere religieuze bezienswaardigheden op het 14 hectare grote terrein.
Als je al-Aqsa in 360 graden wilt ervaren, sleep je met je muis over het scherm om te navigeren of kantel je je telefoon in de richting die je wilt bekijken. Miljoenen mensen zijn je voorgegaan, maar dan te voet.
Vrijdag is de drukste dag bij de al-Aqsa-moskee, als er duizenden mensen door de poorten stromen voor het vrijdaggebed. Hier kun je rondlopen langs de verschillende koepels, poorten en andere religieuze bezienswaardigheden op het terrein rondom de Rotskoepel.
Ga op vrijdag naar de al-Qibli-moskee, waar honderden gelovigen zich hebben verzameld voor het middaggebed. Vanaf buiten kan je de moskee inlopen en rondgaan langs de gebogen kolommen die de ruimte in zeven rijen verdelen.
De video's zijn gemaakt door nieuwsorganisatie Al Jazeera . Meer informatie over het project is hier te vinden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.