Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

'Nederland moet een minister van Milieu krijgen'

'Nederland moet een minister van Milieu krijgen'

Vlak voor het weekend vroegen we onze lezers of het aanstaande kabinet Rutte-III een eigen minister van Milieu moet krijgen. De uitslag van de poll laat aan duidelijkheid niet te wensen over.

79 procent van de ruim 1500 deelnemers aan de poll stemde ‘eens’. Negentig hoogleraren pleitten in april al voor een minister voor Klimaat en Energie met een eigen ministerie. Formatiepartner D66 is voor. Het grootste deel van de respondenten schaart zich dus achter dit idee.

De negentig hoogleraren zijn stellig: Nederland moet een energietransitie doormaken en heeft daar één sterke leider bij nodig. GroenLinks pleitte in het verkiezingsprogramma al voor zo’n milieuminister, D66 (nog wel aan de onderhandelingstafel) deelt die wens.

De portefeuille milieu is nu van minister Melanie Schultz van Haegen. Haar ministerie van Infrastructuur en Milieu is voortgekomen uit het voormalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Krijgen we in de toekomst een aparte minister van Milieu? En belangrijker nog: wie moet dat worden? De toekomst zal het leren. Eerst moet er maar eens een nieuw kabinet worden gevormd. 

Meer Pauw nieuws & achtergronden.

 

- Advertentie -

Recent in: POLITIEK

Premier Boris Johnson?

Premier Boris Johnson?

Artikel

De Britse conservatieven kiezen een nieuwe premier uit hun midden. Momenteel is Boris Johnson de grote favoriet. Waar staat deze controversiƫle politicus voor?...