Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Na reuzenpanda's is Nederland twee zeldzame baardsaki’s rijker

  •  
09-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
baardsaki-satansaap
Ouwehands Dierenpark mag dan twee reuzenpanda's hebben, in de Apenheul lopen sinds deze week twee baardsaki's rond. Een zeldzaamheid.
De Apenheul in Apeldoorn is een van de vier dierentuinen in Europa waar de aapjes worden gehouden en te bezichtigen zijn. De dieren - twee mannetjes - zijn ingevlogen vanuit Belfast en Colchester.
Baardsaki's, ook wel bekend als satansaapjes, vormen een bedreigde diersoort. De natuurlijke habitat van de dieren ligt in Guyana, Suriname en het oostelijke Amazone-woud in Brazilië. Naaste verwanten van de klassieke zwarte baardsaki, zijn de roodrugsaki en de sakisoort met een bruine rug. Baardsaki's staan bekend om hun karakteristieke baard, die zowel de mannetjes als de vrouwtjes dragen.
De beestjes zijn te bezichtigen in hun buitenverblijf.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.