Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Midas Dekkers: vroeger namen we een borreltje, nu moeten we aan de antidepressiva

  •  
05-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1091 keer bekeken
  •  
midas-dekkers-uitgelicht
Eén miljoen mensen gaan naar de apotheek voor antidepressiva, had bioloog Midas Dekkers onlangs in de krant gelezen. “Eén miljoen. Vroeger dronken we drankjes als we ziek waren, nu moeten we pilletjes.” 
Dekkers brengt in zijn nieuwe boek Volledige vergunning een ode aan het bruine café, dat hij als zoon van een caféhouder maar al te goed kent. Bij ons in de uitzending loofde hij woensdag het bruine café én blies bij de loftrompet voor het borreltje — op zijn tijd. “Je zou de zintuigen weleens willen verdoven. En je hoeft je niet helemaal plat te spuiten.”

Hardlopen

Om gezond te leven, is een maximum van nul glazen alcohol toegestaan, las Dekkers  in de krant . Dekkers vond daar wel iets van: “Wij leven in een tijd waarin het gaat om een gezond lichaam. Als je in volstrekt belachelijk kinderkleren urenlang aan het rondhollen bent, denken de mensen dat je goed bij je hoofd bent. Terwijl de waarheid natuurlijk is: we concentreren ons op de lichamelijk gezondheid, niet op de geestelijke.”
Cabaretier Dolf Jansen , ook aan tafel, zag het nut van hardlopen wel degelijk. “Daardoor kan ik het leven aan en voel ik me gelukkig. Dat komt omdat ik hardloop.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.