Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Michael P. heeft moord op Anne Faber bekend

Michael P. heeft moord op Anne Faber bekend

Woensdag was de eerste pro-formazitting over de moord op Anne Faber. De 25-jarige studente uit Utrecht raakte eind september vermist, na bijna twee weken zoeken werd haar lichaam gevonden. Voor de verdwijning en de moord op Faber is de 27-jarige Michael P. aangehouden. Hij heeft de moord uitgebreid bekend aan de politie.

In de zitting van woensdag zijn nog geen inhoudelijke zaken besproken. Enkel werd verteld waar het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) nu staat. Hieruit werd al snel duidelijk dat de verdachte Michael P. vrij snel een bekennende verklaringen heeft afgelegd tijdens het verhoor van de politie.

P. zou naar eigen zeggen Anne Faber op de dag van haar verdwijning, 29 september, hebben verkracht onder bedreiging van een mes. Dezelfde dag zou hij haar ook van het leven hebben beroofd. P. werd 9 oktober aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Hij was toen al 24 uur geobserveerd, zijn gedrag zou een aanwijzing kunnen zijn voor de verblijfplaats van Anne. Na twee dagen zwijgen vertelde P. de plek waar hij Anne had verstopt, 12 oktober werd het lichaam van Anne gevonden in een natuurgebied bij Zeewolde.

Zelf was P. niet aanwezig bij de zitting. Zijn advocaat sprak voor hem. Volgens hem zou zijn cliënt berouw hebben getoond en spijt hebben van zijn misdaad. Het OM onderzoekt op het moment of de verklaringen van P. kloppen. Ook wordt de verdachte vanaf 15 januari onderzocht in de psychiatrische observatiekliniek het Pieter Baan Centrum. 23 maart vindt een regiezitting plaats, 12 en 13 juni wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Wel aanwezig in de rechtszaal was rechtbankverslaggever Saskia Belleman. Zij hield de buitenwereld op de hoogte aan de hand van Twitter.

 

 

Voor meer nieuws klik hier!

- Advertentie -

Recent in: MISDAAD & RECHT