Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Met warme woorden doen Amsterdammers hun burgemeester een belofte

  •  
29-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Joël Veltman
Eberhard van der Laan is ernstig ziek. De Amsterdamse burgervader lijdt aan uitgezaaide longkanker, zo maakte hij begin dit jaar bekend in een open brief (hier te lezen) aan zijn gemeente, die hij afsloot met de woorden: ‘Ik blijf graag nog een poosje uw burgemeester.’ In een hartverwarmende video van productiehuis Wefilm reageert Amsterdam, en doen de inwoners een belofte.
Documentaire-researcher Fem Verbeek las de brief en besloot met een gepast antwoord te komen. Ze trok bekende, minder bekende en onbekende Amsterdammers voor de camera, en vroeg ze hun burgemeester toe te spreken. Onder hen: presentatoren  Matthijs van Nieuwkerk  en Humberto Tan en Rijksmuseum-directeur Taco Dibbits.
Eberhard van der Laan nam de ambtsketting over van Job Cohen in 2010. Hij is nog altijd actief als burgemeester sinds de diagnose, al maakt hij minder publieke optredens en zijn bepaalde taken overgenomen door wethouders.
Gerelateerd nieuws en video's? Klik hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.