Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Mens, zorg je niet?

  •  
05-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Marijnissen artikel
Misschien wel het belangrijkste thema tijdens de campagnetijd was de zorg. Echter, nu het formatieproces en daarmee de radiostilte is begonnen, wordt er niet meer hardop gesproken over dit onderwerp. Kersvers Kamerlid Lilian Marijnissen legde namens de SP een motie voor om extra geld steken in verpleeghuizen. 300 miljoen euro zou er volgens Marijnissen op basis van alle partijprogramma’s direct naar de zorg moeten kunnen om nu al mensen te kunnen helpen, niet pas als er een kabinet is. Toch stemden de formerende partijen - VVD, CDA, D66 en GroenLinks - allen tegen. Zelfs de PVV die in het partijprogramma 2 miljard extra naar de zorg wilde, ging niet mee met de SP. Xander van der Wulp merkt op dat een partij als GroenLinks liever zelf met een voorstel van de onderhandelingstafel komt dan nu mee te gaan met een waarschijnlijke oppositiepartij. Maar volgens Marijnissen moet de Kamer nu zorgplannen doorvoeren, desnoods haalt ze haar eigen naam eronder weg en zet ze er een ander onder, zo stelt ze. Het is niet het debuut in de Kamer waar ze op had gehoopt, maar Marijnissen wist dan ook van haar ouders al dat Den Haag een ‘apart wereldje’ is. Wat ze wel van hen heeft geleerd: “nooit vergeten voor wie je het doet.”
Meer lezen over gezondheid en/of politiek? Klik respectievelijk hier of hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.