Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Mark de J. krijgt 18 jaar voor moord op Koen Everink

  •  
23-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
mark de je
Tenniscoach Mark de J. is veroordeeld voor de moord op zakenman Koen Everink. Hij heeft een celstraf van 18 jaar gekregen.
Op 4 maart 2016 werd het lichaam van Koen Everink gevonden door zijn zesjarige dochtertje. Hij was om het leven gebracht met 24 messteken. Mark de J. was de laatste die de zakenman levend had gezien. 24 maart werd De J. aangehouden, hij ontkent alles. Hij zou zijn ontvoerd en de ontvoerders zouden Everink hebben vermoord.
In september 2017 neemt De J. een nieuwe advocaat in de arm. Deze presenteert een nieuw onderzoek waarin naar voren komt dat het mogelijk is dat Everink door meerdere daders om het leven is gebracht. Dit onderzoek ondersteunt het verhaal dat De J. was ontvoerd en niet de moordenaar van Everink kan zijn. In onze uitzending besprak ze dit onderzoek.
In december zijn er drie dagen waarin de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Hierin is ook het onderzoek van de verdediging besproken. Toch eist het Openbaar Ministerie aan het einde van de behandeling 18 jaar cel tegen De J.
Dinsdag heeft de rechter De J. schuldig bevonden voor moord met voorbedachten rade op Koen Everink met een vonnis comfort de eis van het OM; 18 jaar. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman volgde de uitspraak in de rechtszaal en deelde de ontwikkelingen via Twitter.
Rechtbank vindt dat Mark de J. schuldig is aan moord op #Everink , en diefstal van zijn IWC-horloge.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.