Vanaf 30 september terug op NPO 1

Linkspoten Van der Vaart en Blinker eren Willem van Hanegem

Linkspoten Van der Vaart en Blinker eren Willem van Hanegem

In het weekend van 20 januari staken in alle stadions van Nederland zowel supporters als voetballers Willem van Hanegem een hart onder de riem. 'De Kromme' had prostaatkanker, maar is vorige week weer gezond verklaard door de dokter. Deze week verschijnt het boek Buitenkant Links waarin Van Hanegem zijn visie geeft op vijftig jaar topvoetbal. Hij sprak erover met Jeroen, donderdagavond bij Pauw.

Tijdens het gesprek lieten we twee videoboodschappen zien van twee linkspoten die na Van Hanegem furore maakten op de Nederlandse - en buitenlandse - voetbalvelden: Rafael van der Vaart en Regi Blinker. Allebei hebben ze gewerkt onder coach Van Hanegem en ze hebben mooie woorden voor 'De Kromme'.

Rafael van der Vaart

De 35-jarige Van der Vaart speelt voor het Deense FC Midtjylland. Hij doorliep de Ajax-opleiding en debuteerde in april 2000 op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal. Hij stond - al in de jeugd - bekend om zijn fabuleuze linkerbeen, dat hem na Ajax ook bij clubs als Real Madrid, Tottenham Hotspur en HSV bracht. Daarnaast kwam Van der Vaart ook maar liefst 109 maal uit voor Oranje.

Regi Blinker

Regi Blinker is alweer een tijdje gestopt als profvoetballer, maar tijdens zijn carrière stond de snelle linksbuiten bekend om zijn acties langs de zijlijn, die vaak werden gevolgd door een gevaarlijke voorzet met zijn linker. Onder coach Willem van Hanegem behaalde hij met Feyenoord vier maal de KNVB Beker en éénmaal het landskampioenschap in de Eredivisie. Blinker speelde ook drie interlands voor het Nederlands Elftal.

 

Kijk hier het gesprek terug met Willem van Hanegem

Klik hier voor ons laatste nieuws

- Advertentie -

Recent in: SPORT