Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Lingo komt terug: dit is hoe het ooit begon (1989)

Lingo komt terug: dit is hoe het ooit begon (1989)

Het tv-spelletje Lingo maakt een comeback. Vanaf het najaar is de show te zien op SBS 6. De zender maakte dat bekend op Instagram. Wij doken in de archieven en vonden de allereerste aflevering met de nog piepjonge Robert ten Brink.

Van de buis

Het populaire spelprogramma begon in 1989 maar verdween in 2014 van de buis. Nadat De Wereld Draait Door van NPO 3 naar NPO 1 verhuisde en Lingo moest uitwijken naar NPO2, liepen de kijkcijfers rap terug. Daarom viel het doek in oktober 2014 voor het TROS-programma van presentatrice Lucille Werner. 

30 jaar

De wieg van Lingo ligt echter bij de VARA. Onder leiding van een nog piepjonge Robert ten Brink werd op 5 januari 1989 de allereerste Lingo-aflevering uitgezonden op één van de toen nog twee publieke zenders.

De allereerste uitzending van Lingo ooit!

Let vooral op het enthousiasme van de presentator en de kandidaten bij elk goed geraden woord. En ook opvallend: er waren nog geen groene ballen, alleen rode en blauwe. Het publiek scandeerde dus nog niet “groen-groen-groen!” terwijl de kandidaten in de ballenbak graaide.

Presentatie

Wie het programma bij SBS gaat presenteren wordt later deze maand bekend gemaakt, maar oud-presentatrice Lucille Werner in elk geval niet. Wel laat zij op Instagram weten heel blij te zijn met het nieuws. Volgens Albert Verlinde is de kans groot dat Nance Coolen de presentatie op zich gaat nemen. Zij presenteerde tussen 2000 en 2005 het spelprogramma al en is jarenlang een van de vaste gezichten geweest van SBS 6. 

De stem

De 'stem' van Lingo, Jan Peter Pellemans, bij het Lingo-publiek bekend als 'JP', noemt de terugkeer van het programma "geweldig goed nieuws". "Ik denk ook dat er weer een stem bij komt, want iemand moet toch goed- en afkeuren wat je speelt", zegt hij. "Maar of ik dat ben, dat zal de toekomst ons leren."

Vanaf het najaar is de show te zien op SBS 6.

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Vrijdag bij Pauw

Vrijdag bij Pauw

Gasten

Wilma Borgman, Jeanette Morang, Merel Westrik, Anouk Hoogendijk en Hélène Hendriks...

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Uitzending

Tuur Elzinga, Atilay Uslu, Tineke Schouten & Aafke Romeijn en Nielson....

Woensdag bij Pauw

Woensdag bij Pauw

Uitzending

Marijn Schrijver, John Jorritsma, Wouter Laumans, Iris de Munnik, Marvin de Vos, Kim Gringhuis, Suzanne Mensen, Edith Dohmen, Tatjana Almuli, Mayra de Wilde...

Dinsdag bij Pauw

Dinsdag bij Pauw

Uitzending

Hélène Hendriks, Anouk Hoogendijk, Lisa Westerveld, Peer van der Helm, Paul Weustink en Johan Derksen...

Maandag bij Pauw

Maandag bij Pauw

Uitzending

Bas van Hout, Lilianne Ploumen, Houssein, Kees en Danny Vera...