Vanaf 30 september terug op NPO 1

LEEFTIJDSGRENS VAN 25 JAAR VOOR INTENSIEVE BEHANDELING COMAPATIËNTEN VERVALT

LEEFTIJDSGRENS VAN 25 JAAR VOOR INTENSIEVE BEHANDELING COMAPATIËNTEN VERVALT

Na jarenlange onderhandelingen is het op 1 januari 2019 zover. Vanaf dat moment komen ook comapatiënten van 25 jaar en ouder in aanmerking voor het intensieve en langdurige revalidatieprogramma van Libra Revalidatie in Tilburg.

Libra Revalidatie biedt een behandelmethode aan voor kinderen en jongeren tot 25 jaar die in coma hebben gelegen. Deze zogeheten Vroeg Intensieve Neurorevalidatie (VIN) blijkt in 85 procent van de gevallen de kans op herstel aanzienlijk te verhogen. De behandeling kan starten zodra patiënten stabiel zijn en niet meer afhankelijk zijn van apparatuur zijn om in leven te kunnen blijven. 

Bij PAUW was er dinsdagavond aandacht voor het documentaire tweeluik ‘Uit Coma’ van Paul Witteman. Rond de 1000 tot 3000 mensen raken jaarlijks in coma. Hoe komt je daar weer uit? En wat weten we van het herstel van het brein? Revalidatiearts Kim Santegoets van Libra geeft antwoord.

Ook Rosa Smalen zit aan tafel. Zij lag 3 maanden in coma. Haar zusje Carlotta Smalen vocht aan haar bed voor haar leven.

Kijk hieronder het hele fragment terug:

Klik hier voor ander nieuws van Pauw

- Advertentie -

Recent in: GEZONDHEID