Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

LEEFTIJDSGRENS VAN 25 JAAR VOOR INTENSIEVE BEHANDELING COMAPATIËNTEN VERVALT

  •  
25-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
414 keer bekeken
  •  
20180925-pauw-coma_1
Na jarenlange onderhandelingen is het op 1 januari 2019 zover. Vanaf dat moment komen ook comapatiënten van 25 jaar en ouder in aanmerking voor het intensieve en langdurige revalidatieprogramma van Libra Revalidatie in Tilburg.
Revalidatiearts van revalidatiecentrum Libra in Tilburg Kim Santegoets vertelt dat de leeftijdsgrens van 25 jaar voor langdurige en intensieve behandeling van comapatiënten komt te vervallen. #Pauw pic.twitter.com/gI4Wes46O5
Libra Revalidatie biedt een behandelmethode aan voor kinderen en jongeren tot 25 jaar die in coma hebben gelegen. Deze zogeheten Vroeg Intensieve Neurorevalidatie (VIN) blijkt in 85 procent van de gevallen de kans op herstel aanzienlijk te verhogen. De behandeling kan starten zodra patiënten stabiel zijn en niet meer afhankelijk zijn van apparatuur zijn om in leven te kunnen blijven. 
Bij PAUW was er dinsdagavond aandacht voor het documentaire tweeluik ‘Uit Coma’ van Paul Witteman . Rond de 1000 tot 3000 mensen raken jaarlijks in coma. Hoe komt je daar weer uit? En wat weten we van het herstel van het brein? Revalidatiearts  Kim Santegoets van Libra geeft antwoord.
"Met de toestemming dat we nu deze patiënten mogen behandelen, krijgen ze een betere kans. We gaan er nu acht bedden bij krijgen. En misschien moeten we nog verder gaan uitbreiden”, zegt revalidatiearts Kim Santegoeds #Pauw pic.twitter.com/MouUmDIdTx
Ook Rosa Smalen zit aan tafel. Zij lag 3 maanden in coma. Haar zusje Carlotta Smalen vocht aan haar bed voor haar leven.
Ex-comapatiënt Rosa Smalen vertelt hoe ze haar coma heeft ervaren. #Pauw pic.twitter.com/vGNNz2v0Wy
Kijk hieronder het hele fragment terug:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.