Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Krantenknipsels en kindertekeningen: de Bijlmerramp ‘in een doosje gestopt’

  •  
03-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
186 keer bekeken
  •  
bijlmerramp-exo
Vandaag, precies 25 jaar geleden, vloog een vrachtvliegtuig van El Al in twee flats in Amsterdam-Zuidoost. Er kwamen 43 mensen om het leven. In de Bijlmer worden nu persoonlijke bezittingen van betrokkenen tentoongesteld.
Een van die betrokkenen, Ritu Kesharie, verloor bij de Bijlmerramp op achtjarige leeftijd haar vriendinnetje Lisandra, en vertelde maandag in onze uitzending hoe zij daar als klein meisje mee omging. Zij en haar klasgenootjes tekenden en schreven na de ramp op school. Dat werk is gebundeld. Het boekje,  Een gat in mijn hart,  is   te zien op de expositie.
Thijs de Groot was een van de brandweerlieden die als eerste ter plaatste kwamen. Thijs bewaarde een knipselkrant over de ramp die hij en zijn collega's van het Korps ontvingen.

Kindertekeningen

Naast het boekje en krantenknipsels zijn er kindertekeningen te zien, uit het archief van een hulpverlener van destijds. Zij begeleidde kinderen na de ramp door ze hun gevoelens te laten tekenen en beschrijven.
oba juist
oba juist 2
oba juist 3
Al dit privébezit, 25 jaar in een doosje gestopt en bewaard, is tot en met 30 november te zien bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam en Imagine IC aan het Bijlmerplein.

Meer over:

bijlmerramp
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.