Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Koeweit heeft een vredesboodschap voor de bomgordelterrorist

  •  
29-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
terrorist
De islamitische vastenmaand is begonnen. In Koeweit was de ramadan twee jaar geleden het decor voor een terroristische aanslag op een sjiitische moskee. Bij die zelfmoordaanslag, uitgevoerd door IS in Koeweit-Stad, stierven 27 mensen. Een Koeweitse telecomfirma geeft dit jaar een vredessignaal af voor terroristen in het algemeen en bommenmakers in het bijzonder. Deze video wordt momenteel veelvuldig gedeeld op internet.
De commercial is geproduceerd door het telecombedrijf Zain, geschreven door scenariste Heba Mishari Hamada met muziek gecomponeerd door Bashar al-Shatti . Het muzikale spotje volgt een bommenmaker die met bomgordel om de straten in trekt. Hij wordt onder meer toegezongen door een oorlogsslachtoffer dat iedereen zich nog wel zal herinneren van de nieuwsbeelden: het jongetje Omran Daqneesh (toen 5) in een ambulance, onder een dikke laag stof. In het spotje wordt Daqneesh  gespeeld door een jonge acteur die een tijdschrift vasthoudt met daarop de iconische foto.
De boodschap van Zain: aanbid God, met liefde, niet met terreur.
Het spotje is inmiddels meer dan 2 miljoen keer bekeken op YouTube.
Meer nieuws vind je hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.