Vanaf 30 september terug op NPO 1

Klassieker: Rutger Hauer bij Pauw & Witteman

Klassieker: Rutger Hauer bij Pauw & Witteman

Acteur Rutger Hauer is op 75-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. We kennen hem als een van de grootste Nederlandse acteurs en de succesvolste Nederlandse acteur in het buitenland. Hij speelde in meer dan honderd films, waarvan de meeste in de VS, en won onder meer twee Gouden Kalveren en een Golden Globe.

Ridder Floris, Eric in Turks Fruit en Erik in Soldaat van Oranje. Rollen die meteen opkomen als we denken aan de acteur Rutger Hauer. Maar voor hemzelf was Blade Runner (1982), waarin hij schittert naast Harrison Ford, zijn meest unieke film. Dat zegt Hauer in 2008 als hij te gast is bij Pauw & Witteman.

Dat jaar kwam zijn autobiografie uit en schuift hij aan bij Jeroen Pauw en Paul Witteman. Hij vertelt aan tafel uitgebreid over schrijven “Het is een van de allerleukste dingen om te doen”, over film "een wisselvallig beest", over relaties opbouwen met collega-acteurs "zo onwerkelijk" en over Blade Runner en regisseur Ridley Scott: "Ik voel zoveel gepassioneerde, koude, ironie. In het hele verhaal, al die kleine details. Dat komt door Ridley Scott."

Kijk het klassieke P&W fragment hieronder terug:

- Advertentie -

Recent in: CULTUUR