Vanaf 30 september terug op NPO 1

KKK-leider tegen donkere journalist: 'We will burn you out'

KKK-leider tegen donkere journalist: 'We will burn you out'

De gekleurde journalist Ilia Calderón kreeg tijdens een interview met Klu Klux Klan-leider Chris Barker te horen dat hij haar zal verbranden. Het interview vond plaats in de achtertuin van de witte supremacisten. 

'We will chase you out (..) We're going to burn you out', sprak Barker. Calderón gaf vervolgens aan nogal beledigd te zijn. Ze realiseerde zich dat ze waarschijnlijk de eerste gekleurde persoon ooit op het land van de KKK-leider was, wat inderdaad correct is. De taal van Barker kon haar allerminst bekoren, maar dat belemmerde hem niet om door te gaan met bedreigingen te uiten. "Je bent nu op mijn erf."

Het interview werd opgenomen op het landgoed van Barker in North-Carolina. Volgens Calderón verwachte Barker dat hij geïnterviewd zou worden door een licht getinte journalist met een Zuid-Amerikaanse achtergrond. Dat bleek dus Calderón te zijn, die inderdaad geboren is in Colombia, maar wel donker van kleur is. Daar had Barker zichtbaar moeite mee, daarom werd hij vijandig. "Ik woon hier al twintig jaar, we hebben hier nooit zwarte mensen in de buurt gehad. We laten ze niet toe," sprak de Imperial Wizard van de KKK, zoals hij wordt genoemd.

Een verbouwereerde Ilia Calderón tijdens het interview met Barker en zijn vrouw

 

Het interview is maanden van tevoren gepland, vertelde Calderón tegen de Washington Post. Een fragment uit het geruchtmakende interview is inmiddels al meer dan 146 duizend keer gedeeld op Facebook. 

Meer video's, achtergronden & nieuws bij Pauw. 

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Vrijdag bij Pauw

Vrijdag bij Pauw

Uitzending

Xander van der Wulp, Joost Vullings, Arjen Lubach, Janine Abbring, Ronald de Boer en Hélène Hendriks...