Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

KKK-leider tegen donkere journalist: 'We will burn you out'

  •  
23-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
KKK-leider
De gekleurde journalist Ilia Calderón kreeg tijdens een interview met Klu Klux Klan-leider Chris Barker te horen dat hij haar zal verbranden. Het interview vond plaats in de achtertuin van de witte supremacisten. 
'We will chase you out (..) We're going to burn you out', sprak Barker. Calderón gaf vervolgens aan nogal beledigd te zijn. Ze realiseerde zich dat ze waarschijnlijk de eerste gekleurde persoon ooit op het land van de KKK-leider was, wat inderdaad correct is. De taal van Barker kon haar allerminst bekoren, maar dat belemmerde hem niet om door te gaan met bedreigingen te uiten. "Je bent nu op mijn erf."
Het interview werd opgenomen op het landgoed van Barker in North-Carolina. Volgens Calderón verwachte Barker dat hij geïnterviewd zou worden door een licht getinte journalist met een Zuid-Amerikaanse achtergrond. Dat bleek dus Calderón te zijn, die inderdaad geboren is in Colombia, maar wel donker van kleur is. Daar had Barker zichtbaar moeite mee, daarom werd hij vijandig. "Ik woon hier al twintig jaar, we hebben hier nooit zwarte mensen in de buurt gehad. We laten ze niet toe," sprak de Imperial Wizard van de KKK, zoals hij wordt genoemd.
Ilia Calderón
Een verbouwereerde Ilia Calderón tijdens het interview met Barker en zijn vrouw
Het interview is maanden van tevoren gepland, vertelde Calderón tegen de Washington Post . Een fragment uit het geruchtmakende interview is inmiddels al meer dan 146 duizend keer gedeeld op Facebook. 
"We're going to burn you out": KKK leader calls Univision reporter the n-word during an interview https://t.co/Z4R84V8RY7 pic.twitter.com/QMKR48pUJL

Meer over:

vs, amerika, racisme, kkk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.