Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Jort Kelder en Kysia Hekster analyseren: het interview met de koning

  •  
27-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
164 keer bekeken
  •  
jort-kelder
“Dat voyeurisme over de dood van de broer, dat moet niet op tv,” zo oordeelde Jort Kelder, principieel republikein, gisteravond bij Pauw. Hij zag het interview met koning Willem-Alexander, evenals koningshuisdeskundige Kysia Hekster. Zij was positiever gestemd: “In interviews opereert de koning altijd heel behoedzaam, maar dat was dit niet. Dit was echt een gesprek.”
Donderdag viert de koning zijn vijftigste verjaardag. Zijne Majesteit liet zich voor de gelegenheid, thuis in villa Eikenhorst, interviewen door Wilfried de Jong. Hij sprak onder meer over de dood van zijn broer, zijn puberteit, de depressie van zijn vader, en over zijn moeder. Jort Kelder vermoedt dat haar ogen nog altijd in de rug van de koning priemen. “En die paniek van de ministerieel verantwoordelijkheid, zullen we daar nou eens allemaal niet zo gestresst meer over doen?”
Meer fragmenten zien? Klik hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.