Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Jörgen Raymann wil meer diversiteit bij NPO

28-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
753737851.jpg
De Nederlandse Publiek Omroep (NPO) zou meer moeten doen om diversiteit op televisie te brengen. Dat zei Jörgen Raymann dinsdagavond aan tafel bij Pauw. De presentator zei zich te ergeren aan de manier waarop de NPO dit nu invult.

Volgens Raymann moet er beter nagedacht worden. “Als je zegt dat we een urban-programma gaan maken, dan moeten we nu een zwarte presentator hebben die zwarte dingen gaat doen. Ik was ook heel lang zo’n excuusneger,” vertelt hij. “Ik vind dat je een programma moet kunnen maken als een ‘Ik hou van Holland’, maar dan met één of andere Fatima. Ik vind het ook heel stoer als een vrouw Voetbal International presenteert.”
Toch heeft hij goede hoop voor de toekomst. “Je ziet dingen veranderen en dat ze dat echt van plan zijn. Mogelijk merken we dat in de nabije toekomst al.” Zelf zou Raymann bestuurder bij de NPO willen zijn. “Maar dan pas na mijn pensioen,” lacht hij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.