Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Inspiratie nodig voor een kersttaart? Dit recept bedacht Janny van der Heijden voor Jeroen!

Inspiratie nodig voor een kersttaart? Dit recept bedacht Janny van der Heijden voor Jeroen!

Het is bijna kerst en dat betekent voor veel mensen lekker en goed eten. Wat dan niet mag ontbreken is een kersttaart. Onze presentator vertelde tijdens een gesprek met Heel Holland Bakt-boegbeelden Janny van der Heijden en André van Duin dat hij nog nooit een kersttaart heeft gegeten. Reden voor Janny van der Heijden om speciaal voor hem een kersttaartrecept uit te zoeken.

Meringuekerstboom

De taart die Janny aanraadt is een meringuekerstboom. "Simpel te maken en spectaculair om te zien!", aldus de culinair publiciste. 


De ingrediënten:

- 5 eiwitten

- 250 gram kristalsuiker

- 150 gram poedersuiker

- 500 ml slagroom

- 3 eetlepels basterdsuiker

- 250 ml Griekse of Turkse yoghurt

- Veel rood fruit (frambozen, bessen etc.)


Bereidingswijze:

- Verwarm de over voor op 100°C.

- Klop de eiwitten in een grote vetvrije kom. Voeg ondertussen de kristalsuiker toe totdat de massa dik glanzend is. Voeg als laatst de poedersuiker toe aan het eiwitschuim.

- Neem twee vellen bakpapier en teken hierop in oplopende grootte 5 à 6 ronde plakken (doorsnede variërend van 8 tot 23 cm).

- Leg het papier omgekeerd op de bakplaat en spuit of strijk de cirkels vol eiwitschuim.

- Bak de eiwitmassa in ongeveer 1 uur en 30 minuten gaar en stevig.

- Klop voor de vulling de slagroom stevig en meng er de dikke yoghurt door.

- Bouw de taart als volgt op: leg de grootste meringueplak op de taartschaal, bedek het met een room-yoghurt-laag, leg daarop de vruchten en leg er dan weer een meringuecirkel op.

- Dat gaat door totdat je bij de laatste plak bent. De bovenste laag bestaat uit room en fruit.

- Bestuif het geheel met poedersuiker.

 

Klik hier voor meer nieuws van Pauw! 

- Advertentie -

Recent in: CULTUUR