Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Ingrid de Gelder in afwachting van rechtszaak tegen ex-man over dochter Femke (1)

  •  
08-01-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
308 keer bekeken
  •  
Ingrid de Gelder
Ingrid de Gelder dacht in Australië de liefde van haar leven te hebben ontmoet, trouwde en kreeg een kind. Maar al snel werd ze het slachtoffer van huiselijk geweld. Na de zoveelste mishandeling was de maat vol en besloot ze van haar man te scheiden. Hij vertrok daarop terug naar Australië en liet Ingrid achter in Nederland met hun 1-jarige dochter Femke. Vervolgens werd zij door hem aangeklaagd voor kinderontvoering. De rechter stelde haar ex in het gelijk. 
In november j.l. moest Ingrid terug met haar dochter terug naar Australië. " Ik heb zelf contact gehad met de Officier van Justitie (OvJ)", vertelde zij destijds tegenover de Gelderlander. "Die heeft me laten weten dat Femke voor maandag 13.00 uur terug moet zijn in de regio van Brisbane. Ik heb tickets geboekt en garanties gekregen dat de vlucht geheim blijft. Ik ga er met Femke naartoe, en met mijn vader, om de eerste klappen op te vangen. De officier heeft hier na het zien van de tickets goedkeuring aan gegeven."
Volgens de OvJ moeten alle juridische kwesties - bijvoorbeeld over de voogdij - in het land van herkomst afgehandeld worden. Eind januari wacht Ingrid een rechtszaak waarin zij zich moet verdedigen tegen haar ex-man. 
Ingrid de gelder en advocaat
Ingrid moest halsoverkop uit Nederland vertrekken. Ze heeft ontslag moeten nemen van haar baan, heeft een klein afscheid kunnen organiseren met vrienden en familie en moest daarna met Femke en haar vader het vliegtuig in. De kosten voor de gerechtelijke procedures heeft ze moeten vergoeden aan haar man. Daardoor heeft ze schulden. De gemeente Utrechtse Heuvelrug besloot daarom de tickets te betalen.
Volgens de familie van Ingrid zit zij inmiddels in een safe house ergens in Australië. Haar ex-man heeft een gebiedsverbod en mag niet in de buurt komen van hun dochter. Wel mag hij contact opnemen met haar, maar dat heeft Ingrid liever niet. De afgelopen maanden waren als een achtbaan voor haar, vertelt de familie.
De vader van Ingrid heeft meerdere brieven geschreven aan de OvJ en aan de Raad voor de Kinderbescherming over de situatie zoals die nu is. Tot nu toe heeft hij nog geen reactie mogen ontvangen. Vanwege het uitblijven van hulp vanuit Nederland heeft Ingrid volgens haar familie op eigen houtje de Australische autoriteiten ingeschakeld voor hulp. Ingrid  voelt zich danig in de steek gelaten door de Nederlandse autoriteiten, volgens haar familie, omdat ze niets voor haar hebben gedaan.
'Australische organisaties hebben haar goed geholpen', vertelt de familie. 'Toen de situatie van Ingrid en haar dochter bekend was bij de autoriteiten zijn ze goed geholpen met een veilige locatie om te verblijven en een gebiedsverbod voor haar ex-man'. Tegelijkertijd voelt het volgens de familie alsof ze in een gevangenis zitten, want Femke kan het land niet uit. Ironisch genoeg is het contact tussen Femke en haar vader alleen maar minder geworden, ondanks dat ze nu geografisch gezien dichterbij elkaar zijn.
Op 31 januari moet Ingrid zich verdedigen in de rechtszaal in een zaak aangespannen door haar ex-man. Volgens haar familie zal Ingrid alles doen om het belang en de veiligheid van haar dochter te waarborgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.