Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

ING zwicht voor maatschappelijke druk en draait voorgenomen salarisverhoging Hamers weer terug

  •  
13-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Ralph Hamers
'Wij realiseren ons dat we de publieke reactie in Nederland op deze duidelijk gevoelige kwestie hebben onderschat', liet president-commissaris Jeroen van der Veer vanochtend in een verklaring weten. 'Wij als raad van commissarissen zijn verantwoordelijk voor dit voorstel en betreuren de commotie die het heeft veroorzaakt', aldus Van der Veer.
Dat ING zwicht voor de druk vanuit de samenleving, politiek en - niet onbelangrijk - de eigen klanten, is een zware nederlaag voor de oud-Shell-topman Van der Veer, die het beloningsvoorstel vorige week nog verdedigde door te stellen dat Hamers 'eredivisie was maar Jupiler League werd betaald'. De raad van commissarissen van ING wilde zijn totale beloning met de helft verhogen naar 3 miljoen euro.
We hebben het over de salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers. Wat maakt hem zo goed? Journalist @hellahueck legt het uit. #Pauw #ING pic.twitter.com/Hsykz1Wkyu
Zodra bekend werd dat de bank, die tijdens de crisis met staatssteun overeind werd gehouden, het salaris van Hamers met de helft zou gaan verhogen, barste er een storm los. Klanten, media en de politiek uitte stevige kritiek op het plan.
Volgens SP-leider @MarijnissenL moeten er stevige maatregelen moeten worden genomen. #Pauw #ING pic.twitter.com/CYOkpa847C
Hamers krijgt overigens nog wel salarisverhoging: hij krijgt er 2,2 procent bij. Dat komt neer op bijna 38.000 euro, ongeveer een modaal jaarinkomen, meldt de NOS. In 2015 eerde de Speld  Hamers al eens voor zijn heldenmoed in onze rubriek Globaal Nieuws. Opvallend actueel opnieuw.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.