Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

"Ik ben blijkbaar niet aansprekend genoeg"

  •  
31-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-03-31 om 10.56.31
"Na maanden campagne met lege handen blijven staan, geeft een flinke kater. Dat is de realiteit. Nu bijkomen en weer opstaan." Dat was de eerste reactie van Jan Roos, de lijsttrekker van VNL, toen hij op 15 maart 0 zetels haalde. De voormalig PowNed-verslaggever werd in augustus het gezicht van de partij en had graag de politiek in gewild, maar dat mislukte jammerlijk.
Waarom zijn partij het niet heeft gered? "Te weinig stemmen gekregen". Dat is de simpele verklaring van Jan Roos, die er niet in is geslaagd een zetel te behalen in de Tweede Kamer. "Ik ben blijkbaar niet aansprekend genoeg. Simpeler dan dat kan ik het niet maken."
Nou vooruit, er zijn ook wel een paar externe factoren, zoals de tweestrijd die hij is aangegaan met Tunahan Kuzu van DENK, maar niet als winnaar is uitgekomen of misschien zijn verleden als enigszins clowneske verslaggever bij PowNed. 

Meer over:

jan roos, vnl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.