Vanaf 30 september terug op NPO 1

Het politieke seizoen van Pauw

Het politieke seizoen van Pauw

Elk seizoen schuiven er verschillende topstukken uit de politiek aan bij Pauw. Dit seizoen is daarop geen uitzondering. We presenteren een tweedelig chronologisch overzicht van de politieke kwesties en themas's die de afgelopen maanden voorbij zijn gekomen bij Pauw. Deel 2:

"Onze partij is de meest vrouwvriendelijke partij van Nederland"

Uiteraard mag het debat tussen FvD-leider Thierry Baudet en VVD-leider Mark Rutte niet ontbreken in deze lijst. In dit gedeelte van het debat stellen de twee politiek leiders elkaar persoonlijke vragen.


Psychologische hulp bij noodsituaties

De noodhulp zoals we die zien na een oorlog of een natuurramp moet anders vindt Minister Sigrid Kaag. Aan tafel legt ze uit wat moet veranderen en vertelt over haar persoonlijke motivatie. 


Hugo de Jonge zorgt voor een miljard euro voor jeugdzorg

Al jaren klagen gemeenten over het budget voor jeugdzorg. Nu is het minister Hugo de Jonge (CDA) en staatssecretaris Paul Blokhuis (CU) van Volksgezondheid gelukt om daar 1 miljard euro voor vrij te maken. 


Lilian Marijnissen over het verlies van de SP en het opstappen van Ron Meyer

SP-voorzitter Ron Meyer maakte bekend dat hij zal opstappen nadat de SP 0 zetels haalde tijdens de Europese Verkiezingen. Lilian Marijnissen is bij Pauw om haar reactie te geven.


Opgestapt Kamerlid Zihni Özdil geeft uitleg

GroenLinks Kamerlid Zihni Özdil nam vandaag afscheid. Vanwege een conflict met fractieleider Jesse Klaver over het leenstelsel besloot hij vorige week om te vertrekken en zijn zetel aan de partij terug te geven. 


'Haal alsjeblieft de IS-kinderen terug'

Nederland haalt twee IS-kinderen op uit Syrië. Volgen er meer? Aan tafel Lilianne Ploumen en twee grootvaders van IS-kinderen.


Minister Schouten: 'Landbouw duurzamer, voedsel duurder'

Volgens Carola Schouten, minister van Landbouw, is ons eten te goedkoop. Voedsel is zó laaggeprijsd, dat het milieu te zwaar wordt belast. Bij Pauw presenteert Schouten haar plan om de agrarische sector om te vormen naar kringlooplandbouw. 


Gert-Jan Segers en Thierry Baudet in debat over de klimaatplannen

Coalitiepartner Gert-Jan Segers van de ChristenUnie gaat in debat over de gepresenteerde klimaatplannen met oppositievoerder Thierry Baudet van Forum voor Democratie.


Nederland gaat witwassen van geld lastiger maken

In Nederland wordt elk jaar zo’n 16 miljard euro witgewassen. Daar wil minister Wopke Hoekstra samen met minister Grapperhaus wat tegen doen, want als misdaad niet loont wordt het minder aantrekkelijk. 

Verder kijken: Politiek verslaggevers Joost Vullings en Xander van der Wulp met hun terugblik op het politieke jaar

- Advertentie -