Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Het lumineuze idee van Jimmy Kimmel

  •  
18-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Jimmy Kimmel
In de Verenigde Staten staat alles deze week in het teken van de gewelddadige gebeurtenissen in Charlottesville en de nasleep die het gaf en dan met name de reactie van de president, Donald Trump. Hij liet na om met krachtige bewoordingen de witte racistische Amerikanen te veroordelen.
De Amerikaanse talkshowhost Jimmy Kimmel (van  Jimmy Kimmel Live ) is het inmiddels wel een beetje zat met zijn president. Al helemaal nadat hij het commentaar van Donald Trump aanhoorde in de persconferentie naar aanleiding van de demonstraties in Charlottesville. "Ik zou mezelf comfortabeler voelen als Cersei Lannister president van de Verenigde Staten zou zijn op het moment," opende hij veelzeggend met een verwijzing naar de nietsontziende koningin uit de hitserie Game of Thrones .
In deze meer dan twaalf minuten durende monoloog gaat hij vervolgens nog even door met het uiteenzetten van zijn verontwaardiging over Trump. Kimmel is boos dat zijn president het racisme onder een deel van zijn landgenoten geen halt toe roept. Hij snapt niet hoe het mogelijk is dat ondanks een waslijst aan schandalen en blunders (Van Bannon en de Russische inmenging bij de verkiezingen tot Covfeve ) het nog altijd slechter kan gaan met het land. Het is 'A total disaster' en 'he has to go', aldus Kimmel.
En daarvoor heeft hij een bijzondere oplossing bedacht die alle problemen kan oplossen. Het kan misschien gek klinken, maar het zal wel eens kunnen werken.. ' Desperate times ask for desperate measures .'
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.