Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Heel Holland appt. (Op het Spaanse strand)

  •  
04-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
roaming-appt-holland
Omdat bellen, sms’en en internetten sinds 15 juni in heel Europa hetzelfde kost, zijn we op vakantie niet langer gedoemd tot een offline bestaan. Een feest voor de Franse en Spaanse providers, een domper voor de Nederlandse.
Movistar, Vodafone en Orange — de Spaanse providers die de Nederlandse ‘roamers’ — voorzien van een 3G-netwerk, zien een toename van 300 procent in het internetverkeer. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. 600.000 Nederlanders brengen er hun vakantie door.
Bij KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 zullen ze minder blij zijn met de vernieuwde Europese regelgeving. Zij zijn verplicht buitenlandse providers bij te betalen, voor iedere verbrande mb. KPN schat de kosten op 40 tot 50 miljoen euro.
De Nederlander maakt er dankbaar gebruik van. Over internetknooppunt Amsterdam Internet Exchange vlogen de afgelopen dagen meer dan 80 gigabyte’s per seconde, een record. Europees internetgebruik is daarmee driemaal hoger dan vorige zomer.
In één moeite door naar de plaats van bestemming met Google Maps, een live vakantieverslag op Facebook, een up-to-date fotoboek op Instagram, en nooit meer naar de supermarkt voor De Telegraaf . Als we de cijfers mogen geloven, heeft de smartphone zich voorgoed ingevochten in onze vakanties.  

Meer over:

roaming, vakantie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.