Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Gordon over lijstjes der allerrijksten: ‘Ik vind het heel vervelend’

  •  
18-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
333 keer bekeken
  •  
quote
Vandaag verschijnt de Top 100 Jonge Miljonairs van zakenblad QUOTE. Daarin staan dit jaar weinig vrouwen en, zoals te verwachten, veel technologiegiganten. Van een van hen ging het bedrijfsaandeel sky-high, direct nadat de lijst vroegtijdig uitlekte. Een mooie bijkomstigheid, vindt QUOTE-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck. Tafelgast Gordon is minder te spreken over zo'n lijstje der allerrijksten.
“Ik vind het heel discutabel of je zo’n lijst moest maken, want ik vind het heel raar om te publiceren hoeveel vermogen iemand heeft," opperde Gordon aan tafel. "Omdat je als Bekende Nederlander best wel gevoeliger daarvoor bent, ontvoeringen, inbraken, noem maar op. Ik vind het eigenlijk heel vervelend. (-) Ik weet dat heel veel collega’s, mensen die veel geld verdienen, daar niet blij mee zijn."
“Iedereen weet wel dat jij geld hebt, Gordon. Daar hoef je dat blad niet voor te kopen,” bracht hoofdredacteur Schimmelpenninck daartegenin. Hij had de nummer 93 van zijn lijst, kunstenaar Joseph Klibansky , meegenomen. Die wilde ouders inspireren en jonge mensen vertellen: je kunt het maken.
Meer fragmenten terugkijken? Dat kan hier!

Meer over:

gordon, quote
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.