Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Geen boete voor rokende Theo Hiddema

  •  
15-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hiddema rookt DWHN
AVROTROS krijgt van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geen boete nadat strafpleiter en Tweede Kamerlid (FvD) Theo Hiddema een sigaret had opgestoken in het tv-programma Dit Was Het Nieuws.
Het is sinds 2004 verboden om te roken op de werkplek en dat geldt ook voor tv-studio's. De NVWA heeft de uitzending bekeken en geconcludeerd dat actie ondernemen niet nodig is, omdat Hiddema maar kort in beeld was en ook omdat AVROTROS zich in het verleden heeft ingespannen roken terug te dringen, vertelt een woordvoerder aan de NOS . Onder meer door deel te nemen aan de actie Stoptober . Een actie waar wij bij Pauw ook veel aandacht aan hebben besteed, met ambassadeurs Nielson en Olcay Gulsen .
Volgens AVROTROS  is het voorval met de rokende sigaret 'heel spontaan ontstaan' tijdens de opnames en 'was het het zo grappig', dat is besloten het in de uitzending te laten zitten.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.