Vanaf 30 september terug op NPO 1

Een hommage aan Chriet Titulaer

Een hommage aan Chriet Titulaer

Precies twee jaar gelden overleed sterrenkundige, televisiepresentator en schrijver Chriet Titulaer op 73-jarige leeftijd. Hij werd op 9 mei 1943 geboren in Hout-Blerick, destijds nog een apart dorp bij Venlo. Hij studeerde wis- en natuurkunde aan de Universiteit Utrecht, met sterrenkunde als hoofdvak. Na zijn studie werkte hij een jaar of vier als astronoom in de VS en Frankrijk waarna hij koos voor een carrière als wetenschapsjournalist.

Titulaer was leergierig en had een sterke drang zijn kennis met de wereld te delen, zo zei hij zelf. Een aantal voorspellingen die hij in de jaren tachtig deed op het gebied van techniek en samenleving bleken later goeddeels te zijn uitgekomen. Voorbeelden van zijn voorspellingen zijn beeldtelefoons, telewinkelen en interactieve encyclopedieën (zoals Wikipedia).

Bij PAUW brachten we, twee jaar geleden, deze kleine hommage aan de markante wetenschapper en televisiepresentator. We hebben een aantal mooie momenten uit De Wondere wereld van Chriet Titulaer op een rijtje gezet:

Meer nieuws van Pauw

- Advertentie -

Recent in: WETENSCHAP